Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας περιβάλλοντος,  οι μαθητές της Α και της Β τάξης του σχολείου μας :

  • ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του προγράμματος “Τα πάντα RE” το οποίο αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της μαθητικής κοινότητας για την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των οικιακών αποβλήτων προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το έλλειμμα ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης σε θέματα ανακύκλωσης, επανάχρησης, προστασίας του περιβάλλοντος και εθελοντισμού. Η πράξη «Τα πάντα RE» είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Επιπρόσθετα, για 6η συνεχή χρονιά το 7ο Λύκειο σε συνεργασία με την ΕΛΛΕΤ, τη Χ.Α.Ν.Θ, το «Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας» (με φορέα υποδοχής την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Perrotis College) και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνδιοργάνωσε την καθιερωμένη πλέον δράση της ημέρας. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης οι μαθητές μας:

  • φύτεψαν λουλούδια και αρωματικά φυτά στα παρτέρια και στους κήπους του σχολείου και
  • μοίρασαν λουλούδια στους  επισκέπτες του Δημοτικού Πάρκου των Κήπων του Πασά.

Με τις συγκεκριμένες δράσεις ως ευρύτερη σχολική κοινότητα μπορέσαμε να δώσουμε το μήνυμα «Φροντίζουμε τους Κήπους του Πασά», ώστε να διασωθεί αυτός ο ιστορικός τόπος, μοναδικός πνεύμονας πρασίνου για την πόλη!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αφήστε μια απάντηση