Από την Κοινωνική Δικτύωση έως τον Διαδικτυακό Εκφοβισμό αναδύονται ζητήματα που δημιουργούν ανησυχίες σχετικά με το πόσο εκτεθειμένοι είναι οι μαθητές.  Περιπτώσεις cyberbullying με θύματα παιδιά όπου ο θύτης κρύβεται πίσω από την ανωνυμία των νέων τεχνολογιών δεν είναι άγνωστες στους εκπαιδευτικούς.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας θέλοντας να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των μαθητών για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την προστασία τους από κινδύνους που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, ζήτησε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος να υλοποιήσει μια ημερίδα σχετικά με τα ανωτέρω θέματα. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 5 Δεκεμβρίου 2022.  Στα πλαίσια της δράσης, οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο με αληθινές περιπτώσεις εκβιασμού συνομήλικων τους, ενημερώθηκαν και τους δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσουν τις απορίες τους.

Φιλοδοξούμε οι μαθητές μας πλέον

  • Να μπορούν να αναγνωρίζουν τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι πιθανοί δράστες για να εξαπατήσουν τα υποψήφια θύματά τους
  • Να αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε προσωπική πληροφορία.
  • Να αντιδρούν άμεσα κλείνοντας τον υπολογιστή αν ποτέ βρεθούν σε δύσκολη ή περίεργη κατάσταση
  • Να αναζητούν ενήλικες τους οποίους εμπιστεύονται και να αναφέρουν αμέσως οποιαδήποτε ύποπτη ή επικίνδυνη προσέγγιση

Ημερίδα Ασφαλούς Διαδικτύου