Ο Σύλλογος «ΑΓΑΠΗ Βασιλική Κόμνου», μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Ζιώγα Μαρίας, επισκέφτηκε το σχολείο μας την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2023, για να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για τις Πρώτες Βοήθειες, την τεχνική Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED).

Ο σύλλογος «ΑΓΑΠΗ Βασιλική Κόμνου» μέσω του φιλανθρωπικού και ανθρωπιστικού έργου του στοχεύει στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση των πολιτών κάθε ηλικίας στην εκμάθηση τεχνικών παροχής Πρώτων Βοηθειών, της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED) σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής. Δημιουργήθηκε στη μνήμη της Βασιλικής Κόμνου, μαθήτριας και αθλήτριας του ποδοσφαίρου η οποία κατέρρευσε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα τον Οκτώβρη του 2016.

Η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) αυξάνει κατά δύο ή τρεις φορές τις πιθανότητες επιβίωσης, ενώ δυστυχώς σήμερα εφαρμόζεται μόνο σε μία από τις πέντε εξωνοσοκομειακές ανακοπές, επειδή δεν υπάρχει η σωστή ενημέρωση και η γνώση.

Ο Σύλλογος «ΑΓΑΠΗ Βασιλική Κόμνου» διαθέτει ειδική άδεια εισόδου από το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία όλων των βαθμίδων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Έως και σήμερα έχει αναλάβει την επιμόρφωση χιλιάδων μαθητών/τριών με ιδιαίτερα επιτυχία, παρέχοντας τα κατάλληλα ερεθίσματα και δίνοντας σε εφήβους την πεποίθηση της αναγκαιότητας εκμάθησης των συναφών τεχνικών για την επιβίωση των συνανθρώπων μας σε συνθήκες επείγουσας ανάγκης.
Στην εμπεριστατωμένη επιστημονική ενημέρωση, συνδυασμένη με βιωματική δράση, που πραγματοποιήθηκε από την κα. Ελένη Τσώνη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και μητέρα της αδικοχαμένης Βασιλικής Κόμνου, τα παιδιά του σχολείου μας συμμετείχαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ενημερώθηκαν, αλληλεπέδρασαν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, έλαβαν ερεθίσματα, έθεσαν ερωτήσεις και συνειδητοποίησαν την ωφέλεια της εξοικείωσης με τις συγκεκριμένες τεχνικές για το δικό τους και το μέλλον του περιβάλλοντός τους. Στο σύνολό της η εκδήλωση περατώθηκε με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.

Βιωματική Ενημέρωση για παροχή Πρώτων Βοηθειών, ΚΑΡΠΑ και χρήση Απινιδωτή από τον Σύλλογο «ΑΓΑΠΗ Βασιλική Κόμνου»