Οι προγραμματισμένες συναντήσεις μεταξύ των εταίρων στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+  του σχολείου μας δεν κατάφεραν να υλοποιηθούν λόγω της πανδημίας covid-19. Ωστόσο, οι μαθητές μας εργάστηκαν  και ολοκλήρωσαν με επιτυχία όσες εργασίες αναλογούσαν στην χώρα μας. Αναλυτικότερα:

Διαγωνισμός για το λογότυπο της ομάδας. Οι μαθητές εξοικειώθηκαν στη χρήση πλατφόρμας επεξεργασίας εικόνας και γραφικών όπως είναι το canva.com το οποίο προσφέρει την δυνατότητα δημιουργίας λογότυπων (logo) και κατέθεσαν τα έργα τους. Μέσω του site mentimeter.com διενεργήθηκε, μεταξύ των μαθητών, ψηφοφορία για τα 3 καλύτερα που θα αντιπροσώπευαν την χώρα μας.

                                                     

Οι υπεύθυνοι καθηγητές από κάθε χώρα πήραν μέρος στην τελική ψηφοφορία για την επιλογή του σήματος της ομάδας. Νικήτρια αναδείχθηκε η χώρα της Εσθονίας.

Δημιουργήθηκε κλειστή ομάδα στο Facebook για την εύκολη επικοινωνία μεταξύ των εταίρων όπου οι μαθητές μας ανέβασαν βίντεο ως χαιρετισμό/καλωσόρισμα καθώς το πρώτο ταξίδι που αναβλήθηκε αφορούσε στην φιλοξενία των εταίρων στο σχολείο μας.

Διαδικτυακή συνάντηση μέσω skype. Τον Δεκέμβριο πραγματοποιήθηκε η 1η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εταίρων. Κάθε ομάδα είχε στη διάθεσή της 10 λεπτά να παρουσιάσει την πόλη και το σχολείο της. Στην συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μαθητών όπου, ανάμεσα σε άλλα, ανάφεραν τους λόγους για τους οποίους πήραν μέρος στο πρόγραμμα αυτό, τι προσδοκούν να αποκομίσουν και τι θα κερδίσουν οι άλλες χώρες από την συμμετοχή μας.

Με δεδομένο ότι στην Θεσσαλονίκη τα σχολεία είναι κλειστά από την αρχή του Νοέμβρη και οι μαθητές ήταν αδύνατον να συνεργαστούν χωρίς σοβαρά προβλήματα θεωρούμε, ότι κατάφεραν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις της παρουσίασης και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο του σχολείου μας. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι μαθητές στο τμήμα που αναφέρεται στην  πόλη της Θεσσαλονίκης ενσωμάτωσαν μεγάλο τμήμα από το βίντεο Heart of Thessaloniki – Sikatinavra (https://www.youtube.com/watch?v=Kh_Fz8UewOk&t=81s&ab_channel=sikatinavra). 

Συνεχίζεται…..

 

 

 

Acting Now for the Future (Erasmus+)

Αφήστε μια απάντηση