Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι ec616-afisa-3-3.png

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2η Μαθητική Συνάντηση

«Κλικ, προστάτευσέ το!»

Το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελ. Κορδελιού & Βερτίσκου και το 7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνουν την 2η Μαθητική Συνάντηση του Περιφερειακού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Κλικ, προστάτευσέ το!», την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, 9.30-12.30 π.μ. στου Κήπους του Πασά στην Άνω Πόλη.

Η 1η Μαθητική Συνάντηση υλοποιήθηκε με επιτυχία στον ίδιο τόπο και από την ίδια οργανωτική επιτροπή τον Μάρτιο του 2018 με τη συμμετοχή 20 σχολικών μονάδων της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.

Οι μαθητικές συναντήσεις διοργανώνονται με στόχο τη γνωριμία και επαφή των μαθητών διαφορετικών σχολείων που κατά τη διάρκεια κάθε σχολικής χρονιάς συμμετείχαν και υλοποίησαν δράση Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του δικτύου. Η συμμετοχή τους στη συνάντηση θα τους βοηθήσει να αντιληφθούν την έννοια του δικτύου στο οποίο ανήκουν, αλλά και να ανταλλάξουν εμπειρίες λίγο πριν τις τελικές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στη λήξη της χρονιάς (Ομαδική έκθεση φωτογραφίας και εκδήλωση παρουσίασης δράσεων, φέτος στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, 10-17 Μαΐου 2019). Η αίσθηση ότι και άλλα σχολεία δρουν παράλληλα, με κοινό στόχο και παρόμοιο τρόπο, θα εμψυχώσει τους μαθητές και θα τους ενεργοποιήσει στην πορεία της εργασίας τους μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η δράση θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια γνωριμίας στους Κήπους του Πασά, περιήγηση, παρατήρηση και φωτογράφιση σε γειτονιές της Άνω και μουσική εκδήλωση-λήξης με την ορχήστρα του 7ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης. Συνολικά στη φετινή συνάντηση θα συμμετέχουν 400 μαθητές από τριάντα ένα (31) σχολεία της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, οι μαθητές του 7ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης θα υποδεχτούν και θα ξεναγήσουν στη γειτονιά τους μαθητές από το 6ο, 12ο, 15ο και 26ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Γυμνάσιο Επανομής, 6ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς,  1ο Γυμνάσιο Ν. Μηχανιώνας, 4ο Γυμνάσιο Τούμπας, 1ο και 3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας, 4ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 1ο Γυμνάσιο Πολίχνης, 1ο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Θέρμης, 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βαρήκοων Θεσσαλονίκης, 11ο και 20ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 2ο ΓΕΛ Θέρμης, 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης «Μ. Ανδρόνικος»,  Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Νεαπόλεως, 2ο ΓΕΛ Συκεών,  1ο ΓΕΛ Αλεξάνδρειας & ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής Ημαθίας, 1ο ΕΠΑΛ-ΕΚ Σερρών, Γυμνάσιο Πευκοχωρίου, 1ο Γυμνάσιο Πολυγύρου & ΓΕΛ Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής.

2Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ “ΚΛΙΚ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟ”

Αφήστε μια απάντηση