Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, αποδεχόμενο την πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Ζιώγα Μαρίας, πραγματοποίησε επιστημονικά εμπεριστατωμένη και βιωματική ενημέρωση των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών του σχολείου μας  για τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης του Σεισμού και των Φυσικών Καταστροφών στο σχολείο και στο σπίτι.

Αρχικά έγινε παρουσίαση από ομάδα εθελοντών της μεθόδου της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και της παροχής πρώτων βοηθειών σε περίπτωση πνιγμού από τροφή και απαντήθηκαν ερωτήματα που τέθηκαν από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.

Στη συνέχεια ο Προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Τριαντάρης παρουσίασε και ανέπτυξε τον σωστό  τρόπο αντιμετώπισης του σεισμικού φαινομένου  κατά την ώρα λειτουργίας του σχολείου αλλά και εκτός σχολείου σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ, τους τρόπους άρσης επικινδυνοτήτων  εντός των κτιρίων  και τον τρόπο προφύλαξης  και αντιμετώπισης άλλων φυσικών καταστροφών. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση με ερωτήματα που τέθηκαν από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς.

Ακολούθησαν  οδηγίες για την πυρασφάλεια και την αποφυγή πυρκαγιών από Αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Παράλληλα, έγινε επίδειξη χρήσης πυροσβεστήρων  και του οχήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με άσκηση σεισμού στο σχολείο, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί  υπό την εποπτεία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Η πολύπλευρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη του Αυτοτελούς Τμήματος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες του σχολείου μας, οι οποίοι/ες συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες.

Επιστημονική – βιωματική ενημέρωση των εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών του σχολείου μας για τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης του Σεισμού και Φυσικών καταστροφών