Οι μαθητές  μας Ιωάννης Παπαφίδης, Σάμι Σάρσουρ-Σερασίδης και οι μαθήτριές μας  Μαρία Παπαδάκη και Ελένη Τρυφωνίδου από το Τμήμα Γ2  συμμετέχουν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Imagine EU, τον οποίο διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου. Τα παιδιά καταθέτουν  τη δική τους πρόταση, την οποία περιγράφουν στο βίντεο Europe in Green:

https://citizens-initiative-forum.europa.eu/video-competition/europe-green_en.

Σε αυτόν τον διαγωνισμό οι μεγαλύτεροι/ες μαθητές/ριες σε όλη την ΕΕ, καλούνται να συμμετάσχουν δημιουργώντας και κοινοποιώντας ένα σύντομο βίντεο σχετικά με μια καινοτόμο ιδέα, η οποία θα μπορούσε να βελτιώσει τη ζωή στις κοινότητές τους και να αποτελέσει αντικείμενο νομοθεσίας της ΕΕ. Ο διαγωνισμός ImagineEU, βασίζεται στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ΕΠΠ), η οποία παρέχει στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη δυνατότητα να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών της ΕΕ, καθώς και να συμμετάσχουν ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες της ΕΕ.

387 βίντεο από όλη την Ευρώπη πληρούν τις προδιαγραφές και βρίσκονται στο φόρουμ του διαγωνισμού, στο οποίο το κοινό μπορεί να εγγραφεί και να ψηφίσει αυτά που του άρεσαν περισσότερο:

https://citizens-initiative-forum.europa.eu/video-competition_en

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 20 Φεβρουαρίου του 2024.  Μόλις ολοκληρωθεί η ψηφοφορία του κοινού, τα κορυφαία βίντεο θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού και θα ανακοινωθούν οι τρεις νικητήριες συμμετοχές.

Τρεις νικητήριες ομάδες από όλα τα σχολεία της ΕΕ που συμμετέχουν θα κερδίσουν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες στις 21 με 23 Μαρτίου 2024. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι μαθητές/ριες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, οι οποίοι/ες δραστηριοποιούνται στον τομέα της ΕΠΠ, και να μάθουν περισσότερα σχετικά με τον ρόλο των διαφόρων θεσμικών οργάνων της ΕΕ, καθώς και σχετικά με την ιστορία της ΕΕ.

Σας καλούμε όλους να δείτε, να μοιραστείτε και να ψηφίσετε την πρότασή τους!!!

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στην ομάδα!!!

υπεύθυνη καθηγήτρια: Δήμητρα Αθανασέλη

Συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας στον διαγωνισμό βίντεο «ImagineEU»