Η Ελευθερία Ρίζου, μαθήτρια του τμήματος Α3, διακρίθηκε για τη μετάφρασή της στον ανεπίσημο διαγωνισμό μετάφρασης Juvenes Translatores που διοργάνωσε το Γραφείο Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης με τον κ. Λεωνίδα Κουρμαδά και διεξήχθη στο σχολείο μας στις 22/12/23. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Κουρμαδάς «310 μαθήτριες και μαθητές από 28 σχολεία σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν φέτος στον ανεπίσημο διαγωνισμό κι είχαν έτσι την ευκαιρία να βιώσουν τη διαδικασία της μετάφρασης, ακονίζοντας τις γνώσεις και τη σκέψη τους», ενώ «…η επιλογή των νικητών και των νικητριών ήταν και φέτος εξαιρετικά δύσκολη». Η μετάφραση της Ελευθερίας Ρίζου ήταν ανάμεσα στις 15 που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και για αυτό πήραν ένα όμορφο αναμνηστικό δώρο από το γραφείο της Αθήνας.  Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες έλαβαν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Ευχαριστούμε τον κ. Κουρμαδά που έδωσε και φέτος στα σχολεία τα οποία δεν κληρώθηκαν  για τον επίσημο Juvenes Translatores την ευκαιρία να διεξάγουν τον διαγωνισμό αυτό ενδοσχολικά!

Θερμά συγχαρητήρια από τη Διευθύντρια και όλο τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας και ευχές για συνεχείς επιτυχίες στα παιδιά μας!

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δήμητρα Αθανασέλη

                               

Διάκριση της μαθήτριας Ρίζου Ελευθερίας (Α΄ Λυκείου),στον ανεπίσημο διαγωνισμό Juvenes Translatores