Την Πέμπτη, 30/3/2023, οι μαθητές/τριες της Α’ Λυκείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στα χνάρια των Lumiere» κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρότζεκτ σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών/τριών, ενώ βασικός στόχος του, μέσω ενός εναλλακτικού  εκπαιδευτικού εργαλείου, ήταν να εξοικειωθούν με νέες διαδραστικές μεθόδους διδασκαλίας. Για τον λόγο αυτό και οι μαθητές/τριες μπόρεσαν μέσα από την έβδομη τέχνη να μετατρέψουν τη μάθηση σε πρωτότυπη αισθητική εμπειρία.

Αξιοποιώντας τα νέα τεχνολογικά μέσα μπόρεσαν να ανακαλύψουν ορισμένες τεχνολογικές εξελίξεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των χρόνων. Ταυτόχρονα, όμως, στο στούντιο προσέγγισαν τη γλώσσα του κινηματογράφου και γνώρισαν βασικές κινηματογραφικές έννοιες όπως το κάδρο, οι γωνίες λήψης κτλ..

Η συγκεκριμένη διδακτική επίσκεψη υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη καθώς μέσω και αυτής της δράσης του σχολείου επιχειρήθηκε η ανάδειξη της εξωστρέφειας της σχολικής κοινότητας και η πρόθεση για σύνδεση της με τους εναλλακτικούς εκπαιδευτικούς πόρους της πόλης μας. Η προετοιμασία, άλλωστε, των μαθητών/τριών μας για την ένταξή τους στην ευρύτερη κοινότητα με την ενηλικίωσή τους ήταν και παραμένει ένας από τους βασικούς στόχους της ευρύτερης εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

Συνοδοί καθηγητές: Χαμπίδης Θεόδωρος , Καραβάς Κωνσταντίνος και Αθανασέλη Δήμητρα

Η Αν. Διευθύντρια

Εφραιμίδου Αικατερίνη

Πρόγραμμα “Στα χνάρια των Lumiere”, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης