Συμμετοχή 7ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο 1ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τα 1160 έτη από την έναρξη της Κυριλλομεθοδιανής ιεραποστολής

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου-Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023

Το 7ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τα 1160 έτη από την έναρξη της Κυριλλομεθοδιανής ιεραποστολής που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπό την επιστημονική εποπτεία του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Μελέτης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 40 σχολεία της πόλης μας, καθώς και σχολεία από την Τσεχία, Σλοβακία και Βουλγαρία.

Το πρωινό της Πέμπτης 30/11 πραγματοποιήθηκε βυζαντινός περίπατος σε επιλεγμένα μνημεία της Θεσσαλονίκης με ξενάγηση και συμμετοχή πλήθους μαθητών.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν το απόγευμα της ίδιας μέρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης κι ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 1/12. Μαθητές της Β΄ Λυκείου εκπροσώπησαν το σχολείο μας με εισήγηση που παρουσίασαν με τίτλο: «Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης: το εγχώριο πολιτιστικό της αποτύπωμα και η διεθνής δυναμική της», ως μία πτυχή της πολιτιστικής κληρονομιάς που κληροδότησαν οι άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν οι μαθητές/τριες της Β΄Λυκείου:  Κωνσταντινίδης Σοφοκλής, Μπινιάς Θεόδωρος, Τραϊανού Πασχαλίνα και Φετφατσίδη Ιόλη – Φωτεινή με παρουσίαση της εργασίας τους σε power point και video με δρώμενα της χορωδίας του ι.ναού Αγίου Κυρίλλου και Νεθοδίου Θεσσαλονίκης. Ο συντονισμός και η εποπτεία της παρουσίασης έγινε από τη Θεολόγο καθηγήτρια του σχολείου μας κ. Βλέτση Ευαγγελία. Στις εργασίες του Συνεδρίου εκτός από τα παιδιά και την κ. Βλέτση συμμετείχαν η Διευθύντρια κ. Μαρία Ζιώγα – Θεολόγος και ο κ. Αθανασίου Χρήστος Φιλόλογος.

 

Συμμετοχή στο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο γαι τους αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο

Συμμετοχή 7ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο 1ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο για τα 1160 έτη από την έναρξη της Κυριλλομεθοδιανής ιεραποστολής